Wie is ScootShoot

Ik ben Martien van Dommelen en mijn fotografennaam is ScootShoot. Waarom ScootShoot? Scoot is van Scootmobiel waar ik mij in verplaats als ik buiten fotografeer en Shoot is van schieten (plaatjes schieten).

Ik ben geboren in 1960 en ben woonachtig in Sint Anthonis. Ik heb op mijn 23e een mobiele beperking gekregen vandaar dat ik mij buiten voortbeweeg in mijn scootmobiel.

Ik fotografeer hobbymatig maar ik neem mijn hobby wel heel serieus. Vol met passie en plezier maak ik mijn foto’s. Mijn specialiteiten zijn voetbalfotografie en druppelfotografie.

Voetbalfotografie doe ik bij mijn club sv D.S.V. te Sint Anthonis en als het geen voetballen is dan houd ik mijzelf bezig in mijn studiootje met druppelfotografie.

Ik ben sinds 2010 lid van Fotoclub Kiekus te Wanroij. Daar word je uitgedaagd om foto’s te maken die niet je specialiteit zijn zoals natuurfotografie, portretfotografie etc. etc.

De clubavonden zijn één per twee weken en het is erg leerzaam en gezellig omdat je met mensen samen bent die dezelfde hobby hebben en daar urenlang over kunnen praten.

Omdat je lid bent van de fotoclub ben je ook lid van Fotobond Nederland. De Fotobond organiseert enkele keren per jaar fotowedstrijden waarmee je prijzen kan winnen. Ik ben al zeven keer in de prijzen gevallen waardoor ik nu de status van Honorair Fotograaf heb.

In 2020 ben ik lid geworden van de Kunstkring. Dit zijn een groep kunstenaars op allerlei gebied zoals glaskunst, schilderijen etc. etc. Deze kunstenaars komen uit de nabije omgeving van Sint Anthonis. Op twee dagen in het jaar is het Open Atelier Route daar kunnen mensen de kunstwerken komen aanschouwen die deze kunstenaars maken.

Zaterdags en zondags ben ik te vinden op het sportpark van voetbalclub Sint Anthonis. Daar maak ik foto’s van jeugdwedstrijden en zondags meestal foto’s van het eerste elftal. Deze plaats ik dan op website www.scootshootfotografie.nl.

Prijzen

Ik ben sinds 2010 lid van Fc Kiekus en als je lid bent van de fotoclub bent ben je ook lid van Fotobond Nederland.

Fotobond Nederland organiseert gedurende het jaar verschillende fotowedstrijden. Bij deze wedstrijden kan je prijzen winnen, deze prijzen bestaan uit een Gouden, Zilveren en Bronzen waardering waarvoor je dan een certificaat uitgereikt krijgt.
Een Gouden erkenning is 10 punten, Zilver 6 punten en Brons 1 punt. Als je 16 punten hebt behaald krijg je binnen de Fotobond de status Honorair Fotograaf. Bij de volgende 16 punten krijg je de status Uitstekend Fotograaf. 
De status van Hororair Fotograaf heb ik inmiddels behaald en voor de status Uitstekend Fotograaf ben ik halverwege met 8 punten. Deze uitdaging ligt er voor mij de komende tijd. 

Artikel in DeBok 1-4-2022

Dorpsblad "Trots Sint Tunnis Januari 2022

Omroep Land van Cuijk

Enige tijd geleden zijn er opnamen gemaakt door Omroep Land van Cuijk over mijn hobby fotografie en dan met name werd er aandacht besteedt aan druppelfotografie. Bij dit soort fotografie wordt er gebruik gemaakt van elektronische apparatuur waarbij je de mooiste en kleurrijkste foto’s krijgt door de vallende/botsende waterdruppels.